Info & Vård 

giphy.gif

Hur rengör du dina fransar? 

eftersom du har en fransförlängning så är det lite petigare att tvätta fransarna.

Vid fransförlängning bör du nämligen inte använda rengöring med olja på fransarna eftersom det löser upp limmet och förlängningen blir förstörd. Många effektiva rengöringar innehåller dock olja. Samtidigt vill du ha något som inte torkar ut och som rengör effektivt, att gnugga är ju inte heller bra för fransarna och inte heller huden kring ögonen.

Ha lite varmt vatten på dina fransar och borsta försiktigt igenom dom med en mascara borste. Det är ett mycket enkelt men effektivt sätt att ta bort lättare skräp och damm från fransarna på en daglig basis

rosakattentvattrad.jpg

Varför ska DU tvätta dina fransar varje dag?

Blefarit är en inflammation i ögonlockskanterna. Symptomen är skav, irritation och tårflöde. Blefarit är ofta långdraget och återkommande och dom vanligaste symptomen är en brännande och skavande känsla. Ögonen kan även kännas torra och grusiga samtidigt som de rinner. Ögonlockskanterna blir rodnade och svullna och även förekomma fjällande hudavlagringar i fransraden.

 

Ögonsjukdomar

Bakterier, Virus eller Smutssamlingar som orsakar inflammation i olika områden kring ögonen;

körtlar, ögonlocken, fransroten, huden kring ögonen etc.

 

Vanliga ögonsjukdomar

1.Blefarit (båda ögonen är påverkade)

2.Tårsäcksinflammation(en infekterad körtel)

3. Regnbågsshinneinflammation (endast 1 öga är påverkat)

 

Behandlingen bygger främst på RÄTT rengöring men någon gång kan läkemedel behövas. Om man ej behandlar detta, är besvären återkommande och långvariga! Det kan även påverka hornhinnan samt bindhinnan. Blefarit uppkommer genom bristande ögonhygien, därför skall fransarna och ögonen rengöras 1-2ggr/dag(!!).