top of page

Det vi kallar Eteriska oljor 

Vi använder oftast ordet eterisk olja och ibland används det på fel sätt och i bland till fel syfte .

Det finns så många olika sorters oljor 

Låt mig därför berätta lite kort om dessa oljor , 

Vegetabilisk Olja , Eteriska oljor, Naturliga Doftoljor, Ört olja,Olje extrakt 

Vegetabilisk olja 

Kallpressade ekologiska oljor av högsta kvalitet. Våra ekologiska oljor kommer från noggrant utvalda rättvisa odlingar. Vegetabiliska oljor har olika egenskaper beroende på fettsyresammansättning, näringsämnen och vitaminer. Alla våra oljor är oraffinerade vilket betyder att de har kvar alla hudvårdande ämnen med färg och dofter. Välj en olja som passar just din hudtyp och du får enkelt en lyxig ekologisk hudvårdsprodukt!

Organiska skönhetsprodukter

Eteriska Oljor 

En eterisk olja är de flyktiga beståndsdelar som doftar i en växt. Ekologiska eteriska oljor framställs genom att vissa delar av en växt ångdestilleras, eller kallpressas som med citrusfrukter. Oljorna är starkt koncentrerade och består av komplexa naturliga doftämnen som påverkas av ursprung och kvalitet. De används i aromaterapi, parfymer och som doftsättning i ekologisk hudvård. Eteriska oljor har även välgörande egenskaper för huden och är i sig aktiva ingredienser. Använd alltid eteriska oljor med kunskap och försiktighet!

Häll massageolja

Naturliga Doft Oljor 

Naturliga doftoljor består av naturliga oljelösliga doftämnen, eteriska oljor och extrakt komponerade till olika dofter. Det innebär att det går att få fram helt andra dofter än de rena eteriska oljorna. Doftoljor har inte de terapeutiska egenskaper som eteriska oljor har, utan används främst för doftsättning. Doftoljorna är samtliga ganska söta till sin doftkaraktär, och kan med fördel kombineras med eteriska oljor med lite mer krydda och sting, som t.ex mentoldofter, kryddofter och citrusdofter. Våra doftoljor är 100% naturliga innehåller inga syntetiska beståndsdelar och är godkända att använda i naturligt och ekologiskt certifierade hudvårdsprodukter.

Salva

Örter &Olje exktrakt 

Ekologiska oljeextrakt av traditionella medicinalväxter används som aktiva ingredienser i naturlig och giftfri hudvård. Extrakten är tillverkade på ett sätt som varsamt tar vara på örternas många bioakiva ämnen, vilket också innebär att de ger färg och doft till hudvårdsprodukter.

Oljor och ljus
  • Grey Instagram Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Facebook Icon
bottom of page